Se næsehornet inden det uddør

  • -

Se næsehornet inden det uddør

Category : Ikke kategoriseret

Næsehornet er et smukt og fascinerende dyr, men desværre også et af de mest truede dyrearter i verden. Det bliver sværere og sværere at få næsehornet at se i dets naturlige habitat.

Næsehornet har været jagtet vildt af krybskytter i mange år, fordi de kan få en meget høj pris for næsehornets horn, som er i høj kurs på det illegale marked. I Vietnam tror man fx på en gammel overtro om, at pulveriseret næsehorn har en helbredende effekt, og det benyttes blandt andet i forskellige former for naturmedicin i Asien. 

2 næsehorn der græsser på en savanne

Fakta om næsehornet

Næsehornet er det tredje største nulevende landdyr, næst efter elefanten og flodhesten. Den har et utrolig ringe syn, og kan ikke se dig, hvis du står længere end 30 meter væk. Den har til gengæld en ekstrem god høre- og lugtesans. Det sorte næsehorn lever af blade og planter, og lever derfor i tæt beplantede områder. Det hvide næsehorn lever af græs, og befinder sig ofte ved et vandhul eller i skyggen under træerne på savannen.

Næsehornet er som regel et meget asocialt dyr, og det er kun hunnerne og deres unger, som lever sammen i visse perioder. Hannerne er generelt meget dominerende, og forlader gruppen når han er kønsmoden, for at gå rundt alene.

Der findes mange forskellige næsehorn arter i verden, og der findes både hvide og sorte næsehorn. Det sorte næsehorn er kendetegnet ved at det har en spidssnude, hvorimod det hvide næsehorn har en bredsnude.

Her kan du stadig opleve næsehornet

Næsehornet kan blandt andet opleves i Kenya og i Tanzania i Afrika. De afrikanske næsehorn er mest udbredte, og her bor både de sorte og de hvide næsehorn. Det sorte næsehorn kan, i dag, kun opleves fire forskellige steder i verden, blandt andet i Tanzania, og den er derfor specielt særegen. Det sorte næsehorn er også en del af The Big Five, som er de fem mest populære dyr at se på Savannen.

I Asien kan man også opleve sumatranæsehornet, javanæsehornet og det indiske næsehorn. De to sidstnævnte kan opleves i blandt andet Sri Lanka.

I dag findes der kun en håndfuld nordlige hvide næsehorn tilbage, og der er ikke meget håb for, at de avler. Det følges op af andre næsehorn arter, som også forsvinder i en rasende fart i øjeblikket.

Næsehornet opleves nemmest ved at tage på en guidet safaritur med en lokal guide, som ved hvor næsehornet som oftest opholder sig, og hvordan man sikrest nærmer sig det prægtige dyr.